Alla inlägg den 10 augusti 2008

Av Therese Marcusson - 10 augusti 2008 18:07

I tisdags var det dags igen för kurs med Ceasar. Han började bra med ett ganska fint vattenarbete. Sen släpptes en löptik ut. Unga hormonstinna Ceasar tyckte ju då att hon var jättesnygg! Då fick han sitta i bilen en stund och drömma sig bort för att sen komma ut till en liten fältövning. Kursledaren tyckte han hade ett riktigt bra sökmönster, han behövde inte dirigeras hit och dit utan han sökte automatiskt till höger och sen över till vänster sida och så höger igen osv...

Här sitter en blöt springergosse och tittar på de andra...

Här står kursmedlem Daniel redo med pistolen och Inger står långt borta redo att kasta...

En av tjejerna hade också med sig sin lilla 11 veckors jättesöta cockervalp som också skulle känna lite på vattnet och en liten dummy.

 Tyvärr så slutade kurstillfället dåligt för en av deltagarna då hunden hans skar upp ena trampdynan ordentligt på en glasbit. Han fick fara iväg till veterinären och kolla om det skulle sys. De som kastar flaskor i naturen skulle ha stryk!!

Annars var veckan lugn. Igår lördag var det ju hyffsat fint väder på kvällen,

jag och Marcus grillade och satt ute på altanen och åt. Vanligtvis sitter inte våra hundar vid bordet men vid fotografering är väl allt tillåtet:-)

 

Här kommer ett foto från altanen ut mot vår "uteservering"

Sen drog vi med husse ut på en kvällspromenad. Det var kul tyckte hundarna, det är långt ifrån jämt som han hänger med!

Idag söndag har jag och Ceasar varit på inofficiell utställning i Boliden, nära och bra! Där fick vi möta broder Lipton i ringen.


 Ceasar drog idag det längsta strået och blev Bir. Han fick följande kritik:    "9 mån hane, utmärkt typ och storlek, tilltalande helhet, välskuret maskulint huvud, bra bett och tänder, välburna och välplacerade öron, tillräcklig hals, front och bröstdjup för åldern, bra ben och tassar, välformad bröstkorg, tillräckliga vinklar fram och bak, bra svans, rör sig med bra flyt från sidan, bra päls och färg, trevligt temperament, välvisad, låga fina hasor" Sedan var det en lång väntan på final. Lagomt till finalen av de vuxna hundarna så började regnet ösa ner. Som dränkta katter (eller matte såg nog mer ut som en ko) struttade vi runt i ringen. Men det gick bra ändå. Han blev Bis 3 av alla vuxna hundar. Bra killen!

Liptons matte Lena var flitig med kameran under finalen. Här kommer

några av bilderna...

 

 

 

 "Vann jag nåt gott matte??" undrar Ceasar

Nu har jag ont i kroppen, måste lägga ikull mig på soffan tror jag...

Hej svejs!












Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards