Direktlänk till inlägg 14 augusti 2016

Stövarvalpen Ella

Av Therese Marcusson - 14 augusti 2016 14:30

Marcus är ju jägare och har länge tjatat om en egen stövarvalp. Han har ju alltid jagat med svärfars stövare. Men nu är deras Sally gammal och det var väl dags för en ny. Han tyckte det var hans tur att välja hund och jag var väl tvungen ge efter till slut =)

Efter mycket funderingar så hamnade valet på den ovanliga norska stövarrasen Haldenstövare. Vi började söka uppfödare i Sverige men hittade ingen som var aktiv. Det finns ca tio haldenstövare i Sverige i nuläget. Så vi fick söka oss till Norge och hittade en kull som skulle födas där.

Det blev till att köra ynka 110 mil enkel väg så självklart så passade vi på att göra det till en liten Sverigesemester då leveransdag ändå var i juli och vi hade semester. (jag iallafall, Marcus tar ju semester då det passar=)

Vi började med att sikta in oss på Gävle och Furuvik. Vi bodde två nätter i safaritält vilket barnen tyckte var jättemysigt.

 

Vi var två dagar på furuviksparken. Ena dagen såg vi på djuren andra badade vi. Trevligt var det!


         

Middag på en dyr men mysig hamnrestaurang. 

 

Efter maten blev det golf. Mamman vann som vanligt   

         

Barnen hade tur och vann både snacks och apor =) 

 

Sen bar det iväg till Malung till Marcus kompis Fredrik med familj. Dom var på släktträff "ute på landet" i Malung, dalarna. Där fick vi låna en husvagn att sova i. Det blev visst inga bilder från den dagen. Men dagen efter började vägen till Norge. Efter att ha kört fruktansvärt fel och säkert kört bort en timme så kom vi till slut till Gjövik och fick träffa lilla Ella bella bus. Hon bodde riktigt uppi berget, en slingrig väg upp och minst lika slingrig ner (då körde vi lite fel igen) tur Ella var lugn som en filbunke i bilen =)

Vi var ju tvugna att stanna och ta lite utsiktskort, här har vi ändå tagit oss ner en bit, ändå är det långt kvar ner till "storvägen"

 

Låt oss presentera söta Ella, blivande harjägaren!

   

Vi körde tillbaks till Fredrik och Malin i Malung, då Marcus skulle lasta släpen och ta med några skotrar hem (Han hade även tagit med några ner, han förenar nytta med nöje). Vi sovde även över hos dem en natt till, denna gången hemma vid deras hus , men i samma husvagn.

Dom har en flicka som är lika gammal som Agnes, Amanda, och en pojke som är...11 tror jag det är... Sen är det lite kul, Fredrik som är ett år äldre än mig är farfar till flickan till vänster på bild, hon heter faktiskt också Ella, ett rikigt charmtroll =)

 

Nu var det dags att lära känna lilla fröken..

     

På vägen hem stannade vi i Härnösand och bodde på Snibbens camping. En ganska mysig liten camping.


         

Nu är vi hemma igen, man har börjat om att jobba och är tillbaks i vardagen.

   

Hej svejs!

 
 
Ingen bild

Birgit o sören

14 augusti 2016 18:28

Jättefina bilder!

 
Ingen bild

Marie o jalle

16 augusti 2016 16:04

Jättefina bilder, Therese!

 
Ingen bild

britte oJanne

17 augusti 2016 00:19

Som alltid fina bilder!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese Marcusson - 4 december 2022 14:16

Sjuukt länge sedan jag la in nåt här.  Coviden kom ju och strandsatte allt och alla. Men en liten sammanfattning från de senaste åren är väl att vi har sparat två kattungar, Freja och Tyra. Vi har haft en valpkull Haldenstövare där vi sparade Glädj...

Av Therese Marcusson - 23 juli 2020 19:58

Här kommer en liten sammanfattning av 2019. Vi fick tre gulliga kattungar       Vi åkte på ett par utställningar/ gick jaktprov med Ella som stolt kan titulera sig som J RR SE V-18 SE V-19 Geitmyras Ella      Vi fick tre gulliga kaninunga...

Av Therese Marcusson - 23 juli 2020 17:07

Såhär ett halvår senare så kom jag på att jag måste blogga om vår underbara Thailandsresa där vi var tillsammans med Andreas, Maria, Moa och Melker. Vi bodde i Tri Trang beach i närheten av Patong.    Packade och klara!   Våran pool   A...

Av Therese Marcusson - 25 december 2018 22:16

Kära pappa/morfar fyllde ju 70 i år. (och jag 40 och brorsan 50) så pappa bjöd med oss utomlands =) Till Kreta bar det av. Morfar och farfar (som också hakade på) blev som barn på nytt i vattenrutchkanorna =)     Kusinerna Albin och Wilma. ...

Av Therese Marcusson - 25 december 2018 22:04

Det blev en liten semestertripp i somras och den bar av till Finland med båt från Umeå till Wasa. Det var en trevlig minisemester!    Barnen tyckte det var kul att åka färja!         Vi var på ett nöjesfält som hette Powerpark. Det va...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards