Alla inlägg den 15 juni 2008

Av Therese Marcusson - 15 juni 2008 20:11

Lördagen började med att jag vaknade jättetidigt så 06.45 gav jag mig ut med hundarna i skogen. Jag har mycket svårt att sova då det blir ljust så tidigt på morgonen (eller egentligen blir det ju aldrig mörkt just nu). Vi var ute i två timmar och gick.

 

Igår var det en liten festival i Ursviken och Lotta hade frågat mig om jag ville komma och vara med på uppvisning av agility. Det kunde ju vara kul tyckte jag så efter att ha vilat upp mig lite från långpromenaden så tog jag Ronja med mig och drog till Ursviken. Lotta visade förstås upp Viggo också...

 


 

Sen skulle man visa alla hundar ett varv till men det var varmt och jag får väg skylla på maggen att jag inte orkade ett varv till. Då fick Lotta ta över Ronja...

 

Carros familj hade möhippa/svensexa för Carros bror som ska gifta sig. De var också där och även dom fick köra ett race på agilitybanan.

 


Idag, söndag, har vi varit på skk utställning i Vännäs. Hade med Ceasar och Nova. Först ut var Ceasar som blev 2:a i valpklass 2 med följande kritik på engelska:

"Has the type and the quality, well grown with good bone, legs and feet, strong firm sound mover, just needs to firm up in front, a very good pattern of the breed"

 

Sen var det Novas tur i en annan ring. Vi hann bara in i ringen så började det störtregna. Då blev det paus för att vänta ut den värsta skuren. Sånna gånger är det inte särskilt kul att vara på utställning, när allt bara blir kallt och blött och hunden hinner bli som en dränkt katt nästan. Nåväl, till slut så gav regnet nästan med sig men Nova föll inte denna domaren i smaken utan åkte ut med en tvåa idag. Men hon är ju förstås den finaste golden ändå i mattes ögon :-) Kritiken blev: " Medelstor tik, kunde haft en nyans mörkare ögon, bra käkar, nospartiet i kortaste laget, normal halslängd, öppna vinklar i front och bakställ, stram rygg, rör sig lätt men kunde haft lite mer spänst i steget, ngt mjuk päls på sidorna, bra täckhår, står med utåtvridna tassar" Men han hade iallafall kryssat i Mycket god på helhetsintrycket så så illa tyckte han inte om henne ändå...


Då fick vi iallafall packa ihop och fara hem och jobba vidare på huset som ännu inte är klart, men vi hann inte så mycket innan regnet nått Skråmträsk också. Nya tag imorgon!








Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards